Natječaj za sufinanciranje sportskih programa – Lundaspelen Švedska 2021.

Datum objave: 24. 7. 2021.

Početkom ove godine predstavnici našeg kluba Martina Vugrinović i Josip Mučnjak po drugi su puta predali projekt odlaska na veliki međunarodni turnir, na natječaj Ministarstva turizma i sporta.

Krajem travnja stigla je obavijest kako je projekt odobren, te je naša prijava prihvaćena.

Predsjednik kluba Josip Mučnjak, koji je i voditelj projekta, te Martina Vugrinović, kao nositeljica projekta, potpisali su sredinom lipnja u uredu Ministarstva turizma i sporta Ugovor o sufinanciranju sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini.

Sredstvima Ministarstva turizma i sporta bit će sufinanciran odlazak dvije ekipe na veliki međunarodni turnir u Švedsku ‘Lundaspelen in Handball‘, u prosincu ove godine. Turnir se održava u švedskom gradu Lundu još od 1978. i osim prošle godine, zbog pandemije koronavirusa, održava se u kontinuitetu. Svake godine se tamo okupi oko 800 ekipa iz cijelog svijeta!

Klub je po prvi puta prošao na natječaju Ministarstva turizma i sporta te smo ponosni i zadovoljni što ćemo nastupiti na ovako velikom međunarodnom turniru u Švedskoj, gdje sigurno bez sufinanciranja i pomoći natječaja, ne bismo mogli sudjelovati. 

Vjerujemo i nadamo se da će sa organizacijom turnira u ova zahtjevna vremena sve proći dobro, te da će naše djevojke moći po prvi puta predstavljati naš klub, grad Veliku Goricu i Zagrebačku županiju na turniru u dalekoj Švedskoj.