Izvještaj izvršnog odbora- 2020. godina

Datum objave: 23. 7. 2021.

Nakon naslova jesenskih prvakinja 3.HRL Središte, seniorke su i u 2020. godini nastavile niz pobjeda, te upisale pobjede protiv ekipa Dugo Selo II ( 30-35), u 2.kolu proljetnog dijela pobijedile su i izravnog konkurenta za naslov , ekipu Siska ( 23-27), te pobjedu protiv ekipe ZG Dubrava (30-23). Nakon 3.kola proljetnog dijela, seniorke su se nalazile na 1.mjestu 3.HRL središte sa 24 osvojena boda u 13 odigranih utakmica ( 12 pobjeda, 1 poraz).

Nažalost, sezona je nakon tih utakmica obustavljena radi pojave virusa COVID-19, kako seniorskog natjecanja tako i svih natjecanja na razini države. Seniorke, pod vodstvom trenera Mesnika iduća 2 mjeseca živjele su s nadom da će HRS priznati djelomično odigranu sezonu, te da će biti proglašene prvakinjama 3.HRL , što su i zaslužile. Nažalost, HRS je odlučio poništiti sva natjecanja u sezoni 2019./2020. , pa su tom odlukom seniorke ostale zakinute za promociju u viši rang natjecanja .

Na početku 2020. godine, klub ostaje bez trenera Saše Vučića, koji je podnio ostavku na mjestu trenera kadetske i mlađe kadetske ekipe našeg kluba, te odlučio prihvatiti posao trenera kineske selekcije 2002.godišta.

Nakon mnogo obavljenih razgovora, a nakon saznanja da trener Mesnik želi na ljeto preuzeti ekipu 2005.-2007. godišta, te da ćemo tada trebati trenera za seniorsku ekipu, odlučeno je da djevojke 2005.-2007. godišta privremeno preuzme trener Tomislav Mesarov, koji je s ekipom odradio razdoblje od 1.2.- 15.3., odnosno do prekida svih aktivnosti radi pandemije korona virusa.

U siječnju su kadetkinje ( 2002./3. godište), nakon par odgovarajućih rezultata drugih ekipa, ipak uspjele izboriti i treću završnicu PH, koja se održala u Poreču od 5.-8.3.2020. Kasnije se pokazalo, bila je to i jedina završnica HRS-a koja je održana za sezonu 2019/2020.

Djevojke su po treći puta uspješno prezentirale rad našeg kluba, borile se protiv najjačih ekipa u državi, te osvojile 7.mjesto.

Par dana nakon povratka sa završnice PH, obustavljene su sve aktivnosti u Klubu.

U veljači 2020. godine, klub sa 3 generacije djevojčica, odnosno 4 ekipe,  prvi puta sudjeluje na Maškaranom turniru u Matuljima. Ekipa 2008./9 godište osvaja 4.mjesto, dok najmlađa ekipa 2011. godišta osvaja 2.mjesto u svojoj konkurenciji.

15.5 dobivamo dozvolu za povratak treninzima , te nakon sastanka sa trenerskim kadrom, odlučeno je da trener Tomislav Mesarov preuzima seniorsku ekipu, Josip Mesnik preuzima ekipu 2005.-2007. godišta, Martina Vugrinović ostaje na ekipi 2008./9. godišta te ostaje mentor Ani Duvančić sa ekipama u mini rukometu.

U razdoblju od 15.5.-30.6. sve ekipe kluba svakodnevno treniraju na vanjskim terenima ŠRC Udarnik, ŠRC Radnik, betonskom igralištu pored Gradske dvorane, te u Gradskoj dvorani.

Ljeto 2019. obilježeno je svakodnevnim iščekivanjem promjene odluke HRS-a o poništenju sezone 2019./20. pretežito radi seniorki, te kasnije iščekivanju potvrde informacija o odustajanju nekih ekipa u 2.HRL Zapad, i prihvaćanju naše zamolbe HRS-u da naša ekipa popuni eventualno mjesto.

Seniorke su sa pripremama započele 27.kolovoza, dok samo par dana poslije dobivamo konačnu potvrdu da ćemo ipak , sasvim zasluženo igrati 2.HRL Zapad.

Nakon odustajanja ekipa Rovinja i Rugvice , prihvaćena je naša zamolba, te su seniorke promovirane u viši rang natjecanja.

Trener Mesarov cijele je pripreme odradio na vanjskim terenima ŠRC Radnik, te u Gradskoj sportskoj dvorani.

Trener Mesnik je nakon preuzimanja ekipe 2005.-2007. godišta, dogovorio dolaske većeg broja igračica 2006./7. godišta u naš Klub ( Čičak, Javorić, Karaula, Fratnik, Vidović , Mladić, Škarpa, Tatarević i Šabarić), te ćemo nakon 2002.godišta, sigurno i sa ovom generacijom konkurirati na državnoj razini.

Pri dolasku djevojčica i popunjavanju ekipe, u dogovoru s roditeljima odlučeno je da se 7 dana priprema provede u Trogiru, odnosno Apartmanima Medena u Donjem Segetu, zajedno ekipe 2005.-2007. godišta i ekipa 2008.-2009. godišta.

Pripreme tih dvije ekipe započele su početkom kolovoza na vanjskim terenima u Velikoj Gorici , a od 24.-30.8. u Trogiru, pod vodstvom 3 trenera – Mesnik, Vugrinović i trener golmana Mirko Zorko, uz pratnju predsjednika kluba Josipa Mučnjaka.

Pripreme na moru, mlađih dobnih skupina, nakon više mjeseci bez rukometa i u pandemiji korona virusa, bile su više nego dobrodošle, te smo tim potezom definitivno osnažili obje ekipe, relativno nove ekipe su se imale priliku upoznati i naučiti se sa radom i treninzima dalje od doma i od roditelja , te funkcioniraju u sklopu ekipe .

Povratkom s priprema, i ekipi 2008./9.godišta pridružuje se par djevojčica nažalost ugašene ženske selekcije RK Dinama ( Gudelj, Vukić,Kos,Vrbančić,Ćirić, Lilić), te sada ekipa 2008./9. godišta broji oko 30 djevojčica !

U toku mjeseca kolovoza ,pod vodstvom trenerice Duvančić i mentorstvom Martine, započele sa radom su i mini rukometašice 2010.-2012.godišta.

U rujnu, djevojčice 2008./9. godišta, osvajaju i turnir „ Rukomet svima“ u Velikoj Gorici, u organizaciji HRK Gorice i našeg Kluba, u sklopu projekta „Rukomet svima“.

Cijelo razdoblje rujan- prosinac smo nažalost bez dvorane srednje škole , koja se nalazi u energetskoj obnovi. Iz tog razloga, imali smo jako puno problema u snalaženju sa terminima, na osnovu velikog broja djevojčica i velikog broja kategorija mladeži u klubu.

Većina termina škole rukometa do tada bila je u dvorani srednje škole, a i dva od četiri termina seniorske ekipe.

Krajem rujna započelo je natjecanje 2.HRL Zapad, dok se odluka o mlađim kategorijama čekala do 11.mjeseca. Kada je napokon odlučeno da mlađe dobne skupine krenu sa odigravanjem utakmica, te nakon odigranog 1.kola, razbuktala se ponovno pandemija korona virusa, te su sredinom 11.mjeseca opet prekinuti svi treninzi i natjecanja mlađih kategorija u našem klubu.

Jedina ekipa sa dozvolom stožera za treniranje u našem klubu , ostala je seniorska ekipa.

U jesenskom dijelu 2.HRL Zapad osvojena su 4 boda (Senia, Zaprešić),a u ostalim utakmicama upisani su porazi. Neki i dosta uvjerljivi, što propisujemo i kvaliteti i slaganju naše ekipe, ali i uvjetima rada ( 2 treninga tjedno na pola dvorane nije dovoljno ni za mini rukomet ) .

Novost od sezone 2020./2021., je i pojačana suradnja sa tvrtkom Alpas , koja je od 2013. godine partner kluba u opremanju mlađih dobnih skupina, a od ove sezone dogovoreno je sponzorstvo opremom seniorske ekipe, te se i ovom prilikom zahvaljujemo vodstvu Alpasa na prepoznatoj prilici i ukazanom povjerenju.

Krajem 2020. godine, predstavnici Kluba sudjelovali su i na završnoj konferenciji projekta „Rukomet svima“, gdje smo bili partneri HRK Gorici, kojima se također zahvaljujemo na ukazanom povjerenju, te se nadamo da ćemo biti u prilici vratiti istim u skorijoj budućnosti.